image
18 Kasım 2022 Batı Dil ve Konuşma Akademisi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezimizde Nasıl Çalışıyoruz ?

Soru:   Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinizde ne tür eğitimler verilmektedir ? Sadece Dil Eğitimi mi veriliyor ?

Cevap : Merkezimizde Dil ve Konuşma Terapisi ; Gecikmiş Konuşma, Kekemelik, Artikülasyon ve Fonolojik Bozukluklar, Ses Terapisi, Afazi ,

Özel Eğitim; Otizm Spektrum,Zihin,Öğrenme güçlüğü, Ergoterapi alanlarında eğitim verilmektedir.

Soru:     Merkezinizde hangi modüller bulunmaktadır ?

Cevap: Dil ve Konuşma Bozukluğu Olan Bireyler için Destek Programı , Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Bireyler için Destek Programı , Zihinsel Yetersizliği olan Bireyler için Destek Programı, Özel Öğrenme Güçlüğü Olan Bireyler için Destek Programı

Soru:     Merkezinizde Rehberlik Araştırma Merkezi aracılığı ile alınan RAM raporu geçerli midir?

Cevap:  Evet,Ram raporları geçerlidir. Merkezimiz Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlıdır.

Soru:    Merkezinizde eğitimler birebir mi oluyor?

Cevap :Evet,Bireysel dersleriniz Terapist veya Öğretmenlerimizle birebir oluyor.

Soru :   Merkezinizde ekstra ücret alınıyor mu?

Cevap: Ram raporu ile eğitime başlayan öğrencilerimizden herhangi bir ücret almıyoruz.

Soru:   Hangi eğitimleri alacağımıza nasıl karar veriyorsunuz ?

Cevap: Merkezimize başvuran öğrencilerimizi öncelikle tüm branşlarda uzman eğitimciler tarafından değerlendirmeye alınıyor.. Öğrencimizin Desteklenmeye ihtiyacı olan alanlar belirleniyor ve bunun üzerine eğitimlerimiz başlıyor.(Özel eğitim Öğretmeni, Dil ve Konuşma Terapisti, Ergoterapist)

Soru: Ram raporum 1 yıllık çıktı 1 yıl gelmek zorunda mıyız?

Cevap: Tabiki HAYIR. Eğitim süreci bittiğinde Öğrencimizi rapor iptali için tekrar Rehberlik Araştırma Merkezine değerlendirmeye gönderiyoruz.Değerlendirme sonucu Rapor iptal ediliyor.

Soru:  Merkezinizde psikolog var mı ? Psikojik destek alabilir miyiz ?

Cevap: Merkezimizde Psikolog var.Gelen öğrencilerimiz ve Velilerimiz ücretsiz destek almaktadır. Düzenli periyotlarda okul görüşmeleride yapmaktayız.

Soru: ''Ram Raporumuz Çıktı'' Merkezinizde eğitimlere başlamak için nasıl bir yol izlemeliyiz?

Cevap: Öncelikle Değerlendirme için 0 545 147 50 50 numaralı telefondan randevu alınız. Değerlendirme gününüzde merkezimize geldiğinizde öğrenci tüm branşlarda değerlendirmeye alınacaktır. Destek ihtiyacı görülen branşlarda hızlıca eğitim planı oluşturulup, eğitimlere başlanacaktır.

Soru: Merkezinizde eğitim günleri ve saatleri nasıl belirleniyor ?

Cevap: Değerlendirme sonucunda Velilerimize uygun gün ve saatleri sorulup, program oluşturuluyor. Bunun üzerine sabit gün ve saatlerde eğitiminize devam ediyorsunuz.Sizlerden talep gelmediği müddetçe aynı gün ve aynı saatlerde programınız oluşturuluyor. Düzenin eğitimin başarısı için çok önemli olduğunun bilinciyle bu şekilde çalışıyoruz.

Soru: ''Dil eğitimi için başka bir kuruma gidiyoruz.Dil ve Konuşma Terapistinden ayda bir ders alıyoruz.Sizde de böyle mi'' ?

Cevap: Tabiki HAYIR. Her hafta düzenli bir şekilde Dil ve Konuşma Terapistinden derslere giriyorsunuz.Merkezlerimizde 12 Dil ve Konuşma Terapisti arkadaşımız çalışmaktadır.